14 Aralık 2014 Pazar

Pazar kahvaltısı arkadaşlarla güzel!


Geçen pazar gidecektik bu kahvaltıya aslında ama Duru hasta diye iptal etmiştik.Sultan benim çok sevdiğim arkadaşlarımdan.Çok akıllı ve becerikli bir kadın ve çok ilgili bir anne.Annelik anlayışımızın çok benzer olması sebebiyle fikir alışverişi yapmaya bayılıyorum.

Duru'dan küçük bir oğlu var ve kahvaltıya getirdiğinde ona evde yumurtasını yedirip getirdiğini söyledi.Tıpkı ben.Duru o yaşlardayken dışarda yer mi yemez mi emin olamadığım durumlarda sabah yumurtasını yedirir , sütünü içirir götürürdüm.Orada hiç bir şey yemese de sorun olmazdı ama yerse bonus olurdu:)

Ben de onlar gelmeden önce Duru'ya bir tabak hazırlamış yedirmeye başlamıştım.Hengameye kalmadan yedireyim arkadaşlar geldiğinde kendi kahvaltımı sohbet ederek yaparım diye düşünüyordum.Duru yumurta,çeri domates, ceviz,zeytin ve bol tereyağlı ekmek yedi.Üzerine de süt içti.

Sultan kahvaltı almadan beni bekledi.Çok ısrar etmeme rağmen almadı.Bu denli nazik biridir.Çocukları oyun parkına yolladıktan sonra biz de kahvaltımızı aldık.

Çocukların eğitim hayatı, yemek düzeni konularında uzun uzun sohbet ettik.O arada Mehmet ve Murat da birbirlerine tabaklar hazırlayıp duruyordu.Bir ara Mehmet Murat'a bal kaymak sürdüğü ekmeği uzatıyordu.Yok artık:)


Sonra birlikte ev bakmaya gittik.Harika bir ev bulmuşlar ve bize de göstermek istediler.Sonra biz de onlara rüya evimizi gösterdik.Her ikisi de harikaydı.Aynı apartmanda oturma hayallerimizi konuştuk, çocukları parka götürdük ve sonra ayrıldık.

Önce sebze alışverişi yaptık, sonra markete girdik.Aldıklarımı yüklenip eve geldik.O kadar yorulmuşum ki hiç bir şeyi yerleştiremeden yatıp uyumuşum.Kalktığımda sütü kaynatmaya başladım, birazını yoğurt birazını sütlaç yaptım.

Sebzeleri yerleştirdim, haftalık yemek listesini yazdım.Duru'ya mantı,Murat'a içli köfte, kendime de bol peynirli omlet yaptım.Herkes yemeğini yedi, mutfağı toarladım, kocamla çayımızı alıp oturma odasına geçtik.

Çay bitince kızımı yıkadım, odasını beraber topladık sonra bilgisayarımı açıp yazı yazmaya başladım:)

Bu sırada Gönül İşleri izliyoruz, yazım bitince battaniye öreceğim biraz yatarken de "kocan kadar konuş" kitabını okuyacağım.Pazartesi ve çarşamba spor var,salı günü bir mahkemede tanığım, perşembe öğlen arası spordan arkadaşlarla yemek yiyeceğiz, yine perşembe günü komşumuz doğum yapacak ona kurabiye hazırlayacağım.Yoğun bir hafta bizi bekliyor yani.Yaşasın!!

4 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ikinizde cok hos görünüyorsunuz,kafa dengi arkadasinin olmasi ne kadar güzel,yoksa zaten bulusma olmazdi,Duru`ya da masaalah,ben hala zeytini sevdirmeye calisiyorum,esim Egeli ama cocuklar büyük kizim haric hic cekmemis:))Öptüm tatli kizini uzaktanda olsa:))

Öykücü dedi ki...

Bir Terazi Kızı,

Teşekkürler! Benden çok farklı düşünen arkadaşlarımda var ve onlar da farklı bir ufuk oluyor.Ama çok benzer şeylere önem verdiğim bu arkadaşımla konuşmak cidden bambaşka!

Duru da peyniri zorla yiyor maalesef.Yumurtanın içine karıştırarak falan.Bir ara çok seviyordu şimdilerde yine "peynir mi o" çığlıkları atıyor:)

Sevgiler..

deeptone dedi ki...

pazar kahvaltısı şu dünyadaki en büyük mutluluklardan di miii amaaa :)

Öykücü dedi ki...

Deeptone:)

Kesinlikle.Biz bazen haftaiçi akşamları bile kahvaltı yapıyoruz.Aslında hemen hergün kahvaltı yapabiliriz ama sağlıklı olmaz diye yapmıyoruz:)

Sevgiler.

Hakkımda

Bir anne, bir baba ve bir de çocuk.Aşk dolu, neşeli ve eğlenceli bir hayat umuduyla..